skoljobb.se

Yrkeslärare till Stockholms hotell och restaurangskola Komvux

Regioner
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Yrkeslärare till Stockholms hotell och restaurangskola Komvux

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholms hotell och restaurangskola är en gymnasieskola med ca. 600 elever varav 100 Komvuxelever beläget ett stenkast från Globen. Skolan har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum och arbetsrum. Vi har flera kök, barer, bagerier och ett eget chokladrum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare inom yrkesämnen bageri- och konditori till Komvux. Du kommer att vara mentor/kursansvarig för vår tredje kursstart av bageri- och konditoriutbildning i nära samarbete med en annan lärare.

Som medarbetare på Stockholms hotell- och restaurangskola förväntas du att arbeta utifrån ett grundantagande att alla elever ska nå målen samt att få hjälp och stöd att utvecklas så långt det är möjligt. Detta sker exempelvis i undervisningssituationen, i mentorsrollen, i arbetslags-/ämneslagarbetet samt i det övergripande skolutvecklingsarbetet.

Schema för eleverna måndag-fredag varierar mellan kl. 8-18 med 6 timmar undervisning/dag.

Kvalifikationer

Vi söker en yrkeslärare eller dig som har bred och lång erfarenhet från branschen.

Erfarenhet av att arbeta med Komvux, kunskaper om neuropsykiatriska funktionsvarianter (NPF) samt formativt förhållningssätt är meriterande.

Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du förändrar och anpassar din undervisning när målen ändrar sig. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Som person är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Du har även goda kontakter och relationer med branschen, besöksnäringen.

Du vill arbeta i ett arbetslag med hög ambitionsnivå och i tätt samarbete med arbetslaget och skolledning.

Övrigt

Tjänsten tillsätts underförutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal inom kommunen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Yrkeslärare till Stockholms hotell och restaurangskola Komvux

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen